Ziua 14: legume si amidoane

 duminică, 31 ianuarie 2010

Micul dejun: doua portocale, o cafea neagra, amara
Pranz: salata de cartofi cu ceapa, o felie de paine prajitaDSCF2660Cina: 100 gr. salata de cartofi cu usturoi si patrunjel
DSCF2664

Read more...

Ziua 13: proteine

 vineri, 29 ianuarie 2010

Mic dejun: doua portocale, o cafea neagra, amara

Pranz: 200 gr tocana de vitel (de la soacra), putintel peste marinat cu ceapa, salata verde, muraturi

Cina: 100 gr. tocana de vitel, inca putin peste marinat, salata de telina cu morcov

Read more...

Ziua 12: vitamine

 joi, 28 ianuarie 2010

Ziua cea mai grea din cele patru tipuri ale dietei. Nu ma prea satur insa nici nu ma simt slabita, mai ales ca pot manca din doua in doua ore. Nici nu vreau sa ma gandesc ce inseamna sa tii o zi de apa dupa o zi de fructe dar vom vedea. Stiu ca pot manca si legumele permise dar prefer sa ma abtin, oricum nu ma satur mai dihai ca inainte.

Mic dejun: doua portocale, cafea neagra

Gustare: un mar, un pumn de arahide crude

Pranz: o portocala

Gustare: un pumn de arahide


Cina: o banana si o portocala

Photobucket

Read more...

Ziua 11: carbohidrati

 miercuri, 27 ianuarie 2010

Mic dejun: Doua mere, cafea neagra, amara


Pranz: pizza cu ciuperci, porumb, ceapa in sos tomat (fara cascaval)


our first pizza from Italy.. wasn't at all what we expected


Cina: Un eclair si o carolina, 3 bucatele ciocolata amaruie 70% Anidor.

Read more...

Ziua 10: legume si amidoane


Micul dejun: doua portocale, o cafea neagraDSCF2633

Pranz: mazare in sos tomat (delicios)


Cina: mazare in sos tomat - jumatate de portie

Read more...

Ziua 9: proteine

 luni, 25 ianuarie 2010

N-am mai simtit in ultimele zile o foame prea chinuitoare. De fapt mi-e bine, am intrat intr-o rutina ce a devenit destul de comoda, nu mai am scapari in care sa gust una alta si sa-mi aduc aminte apoi ca-s la dieta, cu bautul apei stau mai prost, imi propusesem 2 litri, abia de am ajuns la 1/2 litru

Micul dejun: un mar mare, o cafea mare neagra

Pranz: am mancat la soacra, mi-a facut cu ochiul ciorba ei de fasole boabe dar m-am abtinut eroic, am cules doar din ciorba niste carnita pe care am mancat-o cu jumatate de paine. Apoi am mancat si o felie de friptura de porc, muschi - carne macra, cu cealalta jumatate de paine, cu muraturi si salata de varza.

Cina:  n-am rezistat si am mancat o portie de ciorba de burta de la soacra. M-am consolat ca nu cuprindea nici o leguma interzisa si ca eram, totusi la ziua de proteine.

Sa-mi fie de bine! :))

Read more...

Ziua 8: vitamine

 duminică, 24 ianuarie 2010

Mic dejun: un mar si o banana

Gustare: o mandarina, un pumn de arahide crude (am gasit la Plus, o punga de arahide crude la 4 lei punga de 500 gr. Delicioase!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

Pranz: Un ananas mare

Pineappel - or ananas?

Cina: doua mere

Read more...

Ziua 7: carbohidrati

Micul dejun: doua mere, o cafea neagra amara

Pranz: spaghete cu sos de rosii si ciuperci (200 gr.)
DSCF2630
Cina: 3 bucatele ciocolata amaruie "Anidor"70% cacao, o felie de prajtura "Carpati"

Read more...

Ziua 5 de dieta: proteine, ziua 6: legume si amidoane

 joi, 21 ianuarie 2010


Ziua 5: proteine 

Surprinzator, dupa ce am mancat o foame cumplita in ziua de vitamine, a doua zi dimineata, nu ma simteam nici slabita, nici hamesita. Am inceput ca de obicei cu un mic dejun de fructe - doua mere si o cafea neagra amara.

Pranz: o pulpa de pui la cuptor in stil provensal cu salata de cruditati, gogosari murati si o felie de paine prajita. O cana de supa clara.
DSCF2617

Cina: o jumatate de pulpa fiarta (in supa) si o salata de cruditati.

Ziua 6: legume si amidoane

Mic dejun: fructe – doua mere. O cafea neagra, amara.

Pranz: orez in stil indian (200 gr.), muraturi
DSCF2622
Cina: orez in stil indian (100 gr.)

Ce n-am prea facut si e cazul: nu beau destula apa.

Read more...

Ziua 4: vitamine

 miercuri, 20 ianuarie 2010

Ca sa compensez dezmatul cu covrigi din ziua precedenta, am decis sa fiu foarte stricta in ziua de fructe. As fi putut manca si salata dar m-am limitat doar la fructe - mere si grepfrut. Mi-a fost cam foame ca sa fiu cinstita dar nici nu-mi prea venea chef sa mananc cand vedeam oferta. Am baut multa apa (in care am strecurat si nitel suc de lamaie) iar spre sfarsitul zilei, cand deja imi venea sa sar pe frigider, am luat colectia cu retete si am inceput sa caut retete care se preteaza a fi preparate in cadrul dietei. Iubi, stiind ca-s la ziua de fructe, se uita la mine mirat ca ma torturez singura privind imagini cu mancaruri apetisante. I-am explicat ca, prin nu stiu ce mecanism al creierului, daca privesc multe asemena imagini si si daca petrec timp preparandu-le, nu simt nevoia neaparat sa mai mananc, parca ma satur privind. O chestie foarte curioasa dar adevarata. Am reusit sa trec peste aceasta zi fara s-o comit.

Photobucket
mic dejun: doua mere, un grepfrut, o cafea neagra

pranz: doua mere, un grepfrut, o cafea neagra

cina: doua mere

Read more...

Ziua 3 : carbohidrati

 marți, 19 ianuarie 2010

Micul dejun: o banana si un mar. Plus nelipsita cafea neagra amara.

Pranz: spaghete cu sos tomat, l-am preparat cu ceapa, ardei, usturoi, busuioc, nitel rozmarin, sare, piper, niste ciupercute champignon - a iesit un deliciu. Si m-am simtit si satula.



Cina: doua bucati Amandine (erau mici, de aceea am papat doua), am incercat sa mananc si o bucatica ciocolata menaj dar dupa ce m-am chinuit sa mananc o jumatate, am lasat-o balta. Data viitoare iau niste ciocolata amaruie. Da, si am si comis-o, am trecut pe la soacra-mea unde nu m-am putut abtine sa nu haplesc cativa covrigei deliciosi cu chimen. Ma consolez cu ideea ca n-am iesit din tema zilei.

Shame on me! Sa nu se mai repete.

Read more...

Ziua 2 de dieta: legume cu amidon

 duminică, 17 ianuarie 2010

Photobucket

Azi a fost ziua cu legume ce contin amidon adica: fasole, mazare, cartofi etc. N-am mai mancat de mult cartofi, asa ca am ales sa-mi axez ziua in jurul acestei legume, mi-am facut o salata mare orientala cu ceapa, ardei, gogosar murat, am asezonat-o cu ulei (putin), suc de lamaie, sare, piper. O bunatate!

Mic dejun: Mi-am pregatit doua mere dar nu stiu de ce dupa primul m-am simtit satula, asa ca pe al doilea nu l-am mai mancat. Am baut si o cana de cafea neagra.

Pranz: salata orientala si o felie de paine prajita. Mi-am pregatit vreo 300 gr dar n-am putut-o manca toata. Nu-i nimic ramane pe deseara.

Cina: din nou salata orientala, jumatate din portia de la amiaza. Iar m-am saturat inainte de a o termina.

Maine urmeaza ziua de carbohidrati. Pasteeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!


Read more...

Am inceput dieta propriu-zisa

 Pentru o saptamana, am tinut dupa cum recomada si dr. Mihaela Bilic in cartea sa un fel de pre-dieta, pregatire pentru dieta. E o perioada in care incerci sa scapi de toate obiceiurile proaste gen ciugulit intre mese, bauturile carbogazoase, dulciuri, patiserii, prajeli. Am mancat de trei ori pe zi mancare normala, doua gustari, seara cina la ora 18 de obicei o ciorbita sau o supa. De ieri m-am apucat de dieta, -  pentru cateva zile, am ezitat intre dieta Mihaelei Bilic si o alta, recomandata de o prietena virtuala, Elena, careia ii multumesc pentru recomandari si indicatii. Motivul principal al optiunii finale (dieta Rina) este faptul ca sunt o gurmanda si am nevoie de restrictionari de la anumite alimente, mai degraba decat sa innebunesc numarand calorii - lucru la care, de altfel nici nu ma pricep. Asa ca de ieri m-am apucat de dieta Rina `90, despre ea gasiti amanunte aici si aici, ce mi-a placut la ea a fost ca nu ma opreste pentru un termen lung de la anumite alimente, daca am pofta de carbo, stiu ca pot manca in ziua a 3-a, daca vreau carne, ii va veni si ei randul in cateva zile. Ce mi se pare greu este ziua de apa, o data pe luna, dupa o zi de fructe - la prima vedere, mi se are o misiune imposibila. Dar vom vedea atunci. Chiar daca sunt scumpe, vreau sa cumpar si cele doua carti ale dietei Rina, le-am gasit online aici, o se le iau impreuna ca ies mai ieftin.

Una peste alta, inainte de a incepe dieta, m-am cantarit. Ultima data o facusem inainte de Craciun, ma asteptam asadar la cateva kilute in plus. Care - of course- exista. Am 80, am pus asadar 2 kg in sarbatori, e o chestie care se intampla deobicei dar parca altfel le privesti cand ai 60 kg si altfel cand ai 80. Dieta Rina dureaza 90 de zile, ma va prinde Sfintele Pasti cu ea dar n-am de gand sa renunt pana o duc la capat, o sa vad eu cum fac atunci.

Ieri a fost ziua de proteine. Am mancat asa:

Photobucket

Mic dejun: 1 mar si o portocala. Cafea neagra.

Pranz: o pulpa de pui (am mancat-o cu piele cu tot desi poate ar fi trebui sa inlatur pielita) fiarta (am fiert-o pentru supa) cu o salata mare de telina, morcov si sfecla rosie (aici s-ar putea s-o fi "sfeclit" - s-ar putea ca sfecla sa nu fie intre legumele ce se pot manca tot timpul - e de cercetat), o felie de paine. 300 ml supa clara (pui, morvoc, telina, frunze de patrunjel) fara sare.

Cina: o 1/2 pulpa de pui cu salata de telina si morcov.

Am gafat intre mic dejun si pranz cand am haplit cateva seminte de floarea soarelui - pana mi-am adus aminte ca-s la dieta. Ptiu, ispita!

Azi sunt la ziua de amidoane.

Read more...

Regulile de baza ale dietei mele

 miercuri, 6 ianuarie 2010

Photobucket

Conform calculatorului de pe site-ul Florentinei, greutatea mea ideala este de 64,3 kg. Ca sa ajung la 58 de kilograme, tot un calculator dar al necesarului de calorii (tot de pe site-ul Florentinei) imi spune ca am nevoie de maxim 1740 calorii zilnic. Mie una mi se pare generos si se potriveste cu numarul de calorii pe care dr. Mihaela Bilic il recomanda pentru cei ce doresc sa slabeasca de la 20 kg in plus. Eu sunt la limita dar voi incepe cu o dieta de aproximativ 1700 calorii, urmand sa mai scad din ele pe masura ce ajung mai aproape de greutatea dorita.

1. 2 litri de apa pe zi. Apa plata, apa plata cu lamaie, ceaiuri....toate consumate cu precadere in cursul diminetii, atuci circula apa mai bine prin corp.

2. Fara infometare: 5 mese pe zi, 3 principale, 2 gustari, ultima masa luata cel tarziu la ora 18. Maxim 1700 calorii pentru inceput.

3. Fara zahar, paine, cat mai putini cartofi, orez. Sare cat mai putina. Cat mai putina prajeala. Doar ulei de masline.

4. Sport (30 minute zilnic).

5. O zi pe saptamana doar cu vegetale.

Read more...

Sursele de inspiratie pentru dieta mea

 luni, 4 ianuarie 2010

Am doua carti pe care le voi tine foarte aproape in timpul dietei. Una este cartea nutritionistului Mihaela Bilic “Traiesc deci ma abtin”. Imi place modul ei de a vedea o dieta armonioasa, prin faptul ca nu interzice nimic, ci considera ca totul trebuie consumat cu masura.De asemenea, face precizari cu privire la ce inseamna o portie si vom constata cu surprindere ca la o masa obisnuita majoritatea consumam doua-chiar trei portii daca luam unitatile de masura ale doamnei Bilic.
DSCF2461A doua carte este tot a unei romance vrednice, Carmen Bruma, care nu se poate sa nu te uimeasca vazand-o cu acel trup minunat, atat de suplu si in acelasi timp atat de bine lucrat. Citindu-i cartea “Slim”", veti fi uimiti sa aflati ca aceasta top-modela avea la un moment dat 85 de kg pe care le-a dat jos printr-o dieta personalizata si se mentine in forma maxima mancand sanatos (tat de sanatos incat te crucesti) si facand multa miscare.DSCF2462 Metoda ei mi se pare tare dificil de urmat pentru ca cere o vointa si disciplina de fier – mie personal mi se potriveste mai mult metoda in care sa gust putin chiar daca o lingurita caci daca ramnesc prea mult, ajung sa atac frigiderul. Insa are o gramada de sfaturi de alimentatie sanatoasa si foarte multe trucuri pentru a fi in forma.
   Dar daca as avea puterea sa respect toate sfaturile ei, uitati in ce forma as putea ajunge.:)
articol_05_1242171537

Read more...

Povesti despre silueta mea

 duminică, 3 ianuarie 2010


Photobucket

N-am fost niciodata nici prea slaba, nici prea grasa. Pana la 14 ani, eram destul de zvelta, practicam si sport, pentru o vreme am facut baschet in echipa scolii, apoi am avut probleme cu spatele si am facut gimnastica recuperatorie, in liceu m-am lasat pe tanjala, de fapt in liceu am devenit un soarece de biblioteca, unica mea pasiune era cititul, mancam si destul de multe dulciuri, eram carnivora inraita (cu un apetit deosebit de nesanatos spre afumatura si slaninuta fiarta). Cu toate excesele, m-am pastrat totusi cam pe la aceeasi greutate - 65 kg., intre 62 - 65 oscilam in functie de anotimp (iarna mai totdeauna ma ingras putin, vara slabesc mai usor).Cam in timpul facultatii si, clar, dupa, m-am reapucat de sport. Nu-mi prea place sa merg la sala, totusi am frecventat una un timp, la o instructoare tare draguta si muncitoare, Carmen pe numele ei, dar pe urma m-am lasat o vreme ca am  facut o intindere din prea mult execs de zel si incalzire necorespunzatoare (probabil), apoi am revenit dar nu mi-a mai placut pentru ca nu mai era Carmen (avea bebe mic) iar noua instructoare nu era prea simpatica. Era  utila sala si pentru ca aveau sauna, chiar si un maseur, daca erai chitita pe a intra rapid in forma, acolo aveai de toate. Dar mai mult preferam sa fac sport acasa, dimineata devreme, imediat dupa sculare era ideal. Aveam doua casete pe care mi le cumparasem din comert, cu Jane Fonda si inca doua instructoare (de fapt, doua instructoare si Jane Fonda), una de aerobic si una de modelare localizata.   Trebuie sa spun ca, desi erau scurte (25 minute), daca faceai exercitii zilnic (sau macar 5 zile / saptamana) in scurt timp reuseai sa-ti formezi o musculatura tonifiata, o frumusete. Nu ma prea omoram dupa sport, dar imediat dupa aceea aveam un sentiment excelent, de bine, ceea ce ma stimula sa continui. Dar sportul, desi mi-a tonifiat corpul, nu m-a slabit nici macar un kg, asa ca am tinut si o dieta cu ajutorul carei am ajuns la 58 kg.  A fost greutatea la care m-am simtit cel mai bine si pe care o tintesc acum, desi ma voi multumi si cu 60 kg, numai sa ramana constanta pentru urmatorii....50 de ani (???). Acum vreo doi ani, am vrut mortis sa scad la 55, m-am apucat de dieta South Beach. Trebuie sa recunosc ca am facut-o intr-un moment prost, pentru ca la o saptamana dupa ce am inceput, am plecat in Franta, unde cele doua kilute date jos, au fost iute puse inapoi din cauza micului dejun frantuzesc absolut devastator pentru silueta, cu cornuri, croissante, dulceata (eu una nu prea mananc oricum marmelada). Vreau sa spun ca, acolo, am stat la o familiie si-mi era jena sa cer mancare speciala, am mancat ce-mi puneau in fata, fara mofturi. Cand m-am intors, am vrut dar n-am mai putut sa reiau South Beach - din trei motive: nu puteam suferi pieptul de pui, incepusem sa detest carnea de peste (degeaba imi repetam ca e sanatoasa, nici acum mai mult de o data pe saptamana nu-l suport). si nu aveam deloc voie lactate in prima faza. Oricum tin sa precizez ca pentru cei care adora pieptul de pui, pestele, South Beach-ul este foarte generos, plus ca imediat vezi rezultatele, mai ales pe abdomen se vede in prima faza, tin minte ca inainte de Franta eram bucuroasa ca abdomenul meu devenise usor si scapasem de balonare, era super. Cand am ramas gravida, aveam 62 - 63 kg si primele sapte luni au fost de invidiat, pusesem doar 8 kg. Dupa care brusc am luat-o razna, in doua luni am luat rapid cate 5 - 6 kg pe luna, retineam si apa (dimineata aveam picioarele umflate ca butucii de nici nu puteam calca vreo ora, cam tot atat cat le trebuia mainilor mele sa-si intre in forma de intepenite ce erau). Cred ca si acum mai retin apa, o simt pe la picioare mai ales. De aceea am de gand sa dau si pe la doctorita de familie, sa vad ce zice si ea si vreau sa-mi fac si analizele.

Read more...

Postare incepatoare

 sâmbătă, 2 ianuarie 2010

Photobucket

Dupa cum va spuneam pe blogul meu personal, unul din telurile acestui an este sa dau jos kilogramele acumulate in timpul sarcinii. De data asta, sunt hotarata sa nu ma las pe tanjala, anul trecut reusisem sa dau jos destul, dar nu m-am tinut de treaba si acum imi musc pumnii de ciuda.O sa scriu despre dieta mea zilnica, surse de inspiratie, trucuri pe care le aflu de ici de colo, eventual si alte lucruri despre cum sa fim sanatosi, despre mancarea sanatoasa etc. Vreau sa fac si sport, desi cu bebe alaturi cam greu, daca nu macar multa miscare, plimbari, joaca in aer liber. Stiu ca nu-i frumos si nici sanatos dar am hotarat sa aman inceputul dietei pentru 8 ianuarie, a doua zi dupa Sfantul Ioan (tata face masa mare, nu pot sa lipsesc), pana atunci imi fac planul, imi adun curajul si ma cert singura pentru delasare.

Read more...

Cine e alaturi de mine

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP